Továbbtanulás Angliában

Tökéletes angol nyelvtudás

Pezsgő, nemzetközi környezet

Több mint 400 ezer külföldi diák évente!

Ha stabil, magabiztos angol nyelvtudást, nemzetközi kapcsolatokat és külföldi tapasztalatot keresel, amit könnyű lesz kamatoztatnia munkaerőpiacon, akkor Anglia a neked való ország!

A bolognai rendszernek köszönhetően a tanulmányaidat otthon is elfogadják: ugyanúgy megtalálhatod itt az alapképzést, mesterképzést, PhD-t, vagy más, posztgraduális képzéseket.

Tudtad?

  • Az Egyesült Királyság unitárius állam, ezen belül beszélünk Angliáról, Skóciáról, Wales-ről és Észak-Írországról.
  • Az Egyesült Királyság minden részének saját karaktere, történelme, kultúrája és regionális nyelve van
  • A kelta és az angolszász kultúra a mai napig mélyen áthatja a mindennapokat – megannyi mese, történet, legenda származik erről a vidékről.
  • A brit kultúra rettentően színes és befogadó, köszönhetően az egykori gyarmatbirodalomnak – itt hagyománya van a nemzetközi együttműködéseknek
  • Évente több mint 400.000 nemzetközi diák választja Angliát továbbtanulásra

Miért válaszd Angliát?

1.

Mert garantáltan fejlődni fog az angol nyelvtudásod – és ez a világon mindenhol előnyt jelent

2.

Mert az angliai diplomádat mindenhol értékelni fogják

3.

Mert Angliában bármit tanulhatsz, amit csak akarsz, mindenre találsz képzést

4.

Mert kiváló kutatási lehetőségek vannak: az angliai egyetemi kutatások 30%-a világszínvonalú, 46%-a nemzetközileg is kiemelkedő a Research Excellence Framework felmérése szerint

5.

Mert még a Brexit után is olcsóbb Angliában tanulni, mint az USA vagy Ausztrália egyetemein

6.

Mert izgalmas nemzetközi, multikulturális környezetben folytathatod tanulmányaidat

7.

Mert London a világ egyik legnagyobb üzleti központja, rengeteg hasznos munkatapasztalatra is szert tehetsz

Szeretnél többet megtudni Angliáról és a brit felsőoktatásról?

Jelentkezz a következő ingyenes webináriumunkra!

Mit kell tudnod az angliai felsőoktatási rendszerről?

1.

A magyar rendszerrel ellentétben Angliában nincs általános felvételi rendszer, az egyes intézmények szabják meg, mit követelnek meg a jelentkezőktől. Általában nem a pontszámokon van a hangsúly, mint a magyar felsőoktatásban, hanem a személyes elkötelezettséget, motivációt, és az eddig elért eredményeidet értékelik.

A nem angol anyanyelvű diákok esetében alapkövetelmény az angol nyelvvizsga, a legtöbb helyen a CAE, CPE, IELTS és TOEFL nyelvvizsgákat fogadják el, de itt is lehetnek eltérések az egyes egyetemek között. Mindig ellenőrizd a kiválasztott intézmény honlapját!

Mesterképzés

Az angliai egyetemeken a mesterképzés nagyon intenzív, ugyanakkor rövidebb ideig tart, mint a legtöbb európai intézményben.

Alapvetően 3 típusú mesterképzés létezik:

Általában előadásokból, szemináriumokból és a diszertáció elkészítéséből állnak, ez utóbbi gyakorlati téma is lehet, például egy valós probléma megoldása, kutatás, vagy egy szoftver elkészítése.

Üzleti célú tanulmányok elsősorban szakmai tapasztalattal rendlekező menedzserek számára, akik az üzleti menedzsment elméleti hátterével és modern megközelítésével szeretnének mélyebben megismerkedni, hogy jobb vezetők legyenek.

Kutatói programok, melyek során az egyéni tanulás és a szakmai mentorálás kombinációja, a téma egy szakértője segít neked a kutatásodban. A végén egy disszertációt kell készítened az eredményekről.

Továbbtanulás Angliában 2

2.

A költségek és a finanszírozás

A Brexit következtében 2021-től az angol egyetemeken az EU-ból érkező diákoknak is tandíjat kell fizetnie, melynek összege jelentős, 10 és 38 ezer font között mozog (ez körülbelül 4 és 15 millió forint). Emellett még vízumra is szükséged lesz, ami további 812 fontnyi (megközelítőleg 300 ezer forintos) költséget jelent.

Ne hagyd azonban, hogy ez eltántorítson, mert sok intézmény biztosít ösztöndíjat, illetve diákhitelből is finanszírozhatod a tanulmányaidat. Keress meg minket egy személyes konzultációra, és nézzük át a finanszírozási lehetőségeidet álmaid képzésén!

3.

A megélhetési költségek

Természetesen itt is eltérések vannak az egyes régiók, illetve a különböző diákok különböző életszínvonala között. Londonban például havonta minimum 600-1400 font közötti összegekkel kell számolnod, míg vidéken már havi 450-900 font közötti összegből is meg lehet élni. Ebből általában 200-600 font között van a szállás, 50 font a rezsi, 100-120 font az étkezés, és 50-80 font az utazási költségek.

A legtöbb egyetemnek van kollégiuma, amihez általában menza is tartozik, ahol diákbarát árakon tudsz étkezni. A kollégiumi férőhelyek változatosak; az egyágyas szobáktól, amelyekhez közös konyha és társalgó tartozik, egészen a kis stúdió-apartmanokig sokféle lehetőséget kínálnak, különböző árakon. Emellett különböző, diákbarát albérleteket is kínálnak az egyetemek környékén.

Továbbtanulás Angliában 3

Hogyan zajlik a felsőoktatási jelentkezés Angliában?

1.

Tanulmányi program kiválasztása
Keresd meg azt az intézményt és az általa kínált programot ami neked a legmegfelelőbb. Ha nem tudsz dönteni, vagy ha teljesen elvesztél a bőséges kínálatban, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a választásban!

2.

Szerezd be, gyűjtsd össze és add le a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat – ennek listáját megtalálod az adott intézmény weboldalán

3.

Számold ki a költségeket, és nézz utána a finanszírozási lehetőségeknek!

4.

A jelentkezésed után az egyetem meg fog keresni emailben. Általában 2 lehetőséget ajánlanak:
  • Unconditional offer: Gratulálunk, felvételt nyertél az adott intézménybe!
  • Conditional offer: Felvesznek, de bizonyos feltételekkel – általában nyelvvizsgához, vagy valamilyen különbözeti vizsgához kötik a felvételt.

5.

Keress szállást és foglald le még időben

6.

Add be a vízumkérelmedet

7.

Költözz, tanulj, és élvezd a pezsgő, nemzetközi diákéletet 🙂

Az angilai felvételid minden pontjában szívesen segítünk. Akár az elejétől a végéig szeretnéd, ha melletted állnánk, akár csak egy-egy lépésnél kell „fogni a kezed“, keresd bátran  az Unitime tanácsadóit!

Ne izgulj, várunk a személyes konzultációra!