Továbbtanulás Spanyolországban

Izgalmas nyelvtanulási lehetőség

Napfény, tenger és csodaszép tájak

Majdnem 200 ezer külföldi diák évente!

Ha a tanulmányaid mellett a mediterrán életérzésbe is bele szeretnél kóstolni, magas szintű felsőoktatásra vágysz, de szívesen olvasgatod a jegyzeteidet a tengerparton, akkor Spanyolországot imádni fogod!

Jól szervezett egyetemei, spanyol, angol és kéttannyelvű képzései mellett az ország olyan csodákat kínál, amik nem véletlenül tették a 3. legnépszerűbb külföldi továbbtanulási célponttá.

Tudtad?

  • A híres épületek, gyönyörű strandok, eldugott kis szigetek várnak
  • A nagyvárosokat, a kis településeket vagy a tengerparti pihenést szereted jobban? Itt mindhármat megtalálod!
  • Az ország hihetetlenül gazdag kulturális és történelmi örökséget kínál
  • No meg vár rád a hamisítatlan mediterrán életérzés, napfény, fiesta, siesta!

Miért válaszd Spanyolországot?

1.

A színvonalas spanyol felsőoktatásban egyre több angol nyelvű képzést indítanak

2.

A kéttannyelvű képzéseken a spanyol- és angoltudásodat egyaránt csiszolhatod

3.

A spanyolokkal kapcsolatos sztereotípiákkal ellentétben a spanyol felsőoktatás nagyon jól szervezett és hatékony

4.

Spanyolország a 3. legnépszerűbb külföldi továbbtanulási célpont

5.

Az elméleti tudás mellett a felsőoktatás célja a mindennapi, gyakorlati tapasztalatok átadása

6.

Spanyolországban alacsonyabbak a megélhetési költségek, mint a legtöbb nyugat-európai országban

Szeretnél többet megtudni Spanyolországról és a felsőoktatásáról?

Jelentkezz a következő ingyenes webináriumunkra!

Mit kell tudnod a spanyol felsőoktatási rendszerről?

1.

Spanyolországban 16 éves korig kötelező iskolába járni, ez az általános iskolát + középiskolát jelenti, aminek a végén oklevelet kapnak a diákok. Ezután több irányba lehet folytatni a továbbtanulást.

A külföldiek jellemzően az egyetemek iránt érdeklődnek, melyekből jelenleg 76 van az országban, ebből 45 állami támogatású. A tandíj sokmindentől függ: a programtól, a kreditek számától, az egyetem elhelyezkedésétől, népszerűségétől, és a jelentkező állampolgárságától is.

Az állami támogatású képzések költségei

A BSc képzéseken általában 30 euro/kredittel érdemes számolni, évente általában 60 kreditet kell felvenni, ez egy évben körülbelül 1800 euró. Jellemzően 4 éves a képzés, de egyes szakokon eltérés lehet.

Master képzésen leggyakrabban 16-45 euróba kerül egy kredit, érdemes számolni, ami 2.700 eurót jelent egy évben, és a teljes képzés általában 2 év.

A nappali tagozatos PhD képzéseken általában 55 euró körül van egy kredit, így az első évben nagyjából 3.300 eurót kell fizetni– később azonban a kutatásé és a disszertáció megírásáé a főszerep, így kevesebb kredit kell, a költség jellemzően 600 euró körül van egy évre. A képzés általában 3 éves, ezt 2 évvel meg lehet hosszabbítani, ha a kutatás indokolja.

Ha nem EU tagállamból érkezel, akkor az árak is magasabbak, a magánegyetemeken pedig egy év 5.000-18.000 euró is lehet. Az egyes felsőoktatási intézmények között jelentős eltérés lehet, ezért mindig ellenőrizd a kinézett egyetem honlapját!

2.

Lakhatás, étkezés és egyéb költségek

Lakhatásra és mindennapi költségekre általában havonta 6-800 euróval érdemes számolni, ezen felül szükséged lesz természetesen tankönyvekre (8-900 euró évente), és felmerülhetnek a képzéssel kapcsolatos adminisztrációs, és egyéb költségek is, amik általában 50-70 euró között mozognak. Ha nem-EU országból érkezel, akkor szükséged lesz még tanulói vízumra, ami – állampolgárságtól függően – 60-160 euró lehet.

Mind a lakhatási, mind az egyetemi költségekben hatalmas eltérések lehetnek régiónként, intézményenként, és persze a te igényeid szerint is, hiszen nem mindegy, hogy kollégiumba mész, szobát bérelsz egy albérletben, vagy saját lakást veszel ki. Mielőtt jelentkezel, érdemes megnézni az adott egyetem honlapját, illetve felmérni, hogy abban a városban milyenek a lakhatási költségek.

Ha nem tudod, hogyan is kezdhetnél hozzá a költségek kiszámításához, vedd fel velünk a kapcsolatot, és szívesen segítünk!

Továbbtanulás Spanyolországban - Valencia 2

Hogyan zajlik a felsőoktatási jelentkezés Spanyolországban?

1.

Tanulmányi program kiválasztása
Keresd meg azt az intézményt és az általa kínált programot ami neked a legmegfelelőbb. Ha nem tudsz dönteni, vagy ha teljesen elvesztél a bőséges kínálatban, vedd fel velünk a kapcsolatot, és segítünk a választásban!

2.

Szerezd be, gyűjtsd össze és add le a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat – ennek listáját megtalálod az adott intézmény weboldalán

3.

Számold ki a költségeket, és nézz utána a finanszírozási lehetőségeknek!

4.

Keress szállást és foglald le még időben

5.

Költözz, tanulj, és élvezd a pezsgő, nemzetközi diákéletet 🙂

A spanyolországi felvételi folyamat minden pontjában szívesen segítünk! Akár az elejétől a végéig szeretnéd, ha melletted állnánk, akár csak egy-egy lépésnél kell „fogni a kezed“,​

keresd bátran az Unitime csapatát!

Foglalj időpontot személyes konzultációra!